Lenovo deschide în Germania primul centru global inovativ de sisteme de calcul de înaltă performanță

Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) anunţă deschiderea primului centru internațional de inovaţie High Performance Computing (HPC), ce pune la dispoziţie un centru permanent de cercetare şi dezvoltare, de benchmarking pentru aplicaţii, dar şi un nou ecosistem de parteneri care vor colabora pentru dezvoltarea de proiecte, astfel încât să aducă beneficiile noului centru HPC unui număr cât mai mare de clienţi, pentru cât mai multe activităţi. Situat în Stuttgard, Germania, centrul reprezintă angajamentul companiei Lenovo pe segmentul sistemelor enterprise de calcul şi ambiția de a deveni lider în vânzările de produse Open Systems.
În acelaşi timp cu deschiderea centrului, compania Lenovo a fost acceptată ca membru al European Technology Platform for High Performance Computing (ETP4HPC), forum de profil care se bazează pe puterea de inovaţie a centrului HPC pentru dezvoltarea competivității europene în știință, afaceri și industrie.
Colaborând îndeaproape cu Intel, centrul oferă cele mai noi procesoare Intel® Xeon® E5 2600 v3 cu tehnologie Mellanox EDR 100Gb/s InfiniBand care interconectează structura sitemului Lenovo NextScale ca și platformă de calcul principală. Centrul va utiliza cunoştinţele avansate şi specializările specifice ale unor parteneri din întreaga Europă, care vor colabora pentru dezvoltarea capabilităţilor şi a cercetării localizate.
Președintele Lenovo EMEA și vicepreşedintele senior al grupului Lenovo, Aymar de Lencquesaing, declară cu această ocazie: “Această zi marchează un moment important în dezvoltarea companiei. Prin deschiderea primului centru internaţional HPC, reluăm promisiunile şi întărim angajamentul pentru investiţiile şi dezvoltarea zonei de enterprise. Piaţa din regiunea EMEA are un potenţial uriaş pentru HPC şi asigură o zonă fertilă pentru proiectele majore şi cercetare, cu un impact incredibil, atât asupra industriei cât şi asupra societăţii. ”
Parteneriatele sunt cheia succesului
Pe lângă cei şase clienţi parteneri şi patru companii lideri de industrie, trei dezvoltatori independenţi de software (ISV) şi un nou client se alătură centrului şi colaborării. Lenovo va continua să atragă şi să extindă ecosistemul de parteneri, pe lângă cei cu care lucrează deja:
Parteneri din industrie: Intel, IBM, Mellanox, NVIDIA
Clienţi parteneri: Leibniz-Rechenzentrum (LRZ), Science & Technology Facilities Council: Hartree Centre, Barcelona Supercomputing Center (BSC), Cineca, Rechenzentrum Garching (RZG), Forschungszentrum Jülich (FZJ), Distributed Research cu Advanced Computing (DiRAC)
Parteneri dezvoltatori de software: ScaleMP, Allinea, PathScale

Proiecte în derulare
Un număr de proiecte se află deja în derulare la acest moment:
Lenovo şi Intel –scalare MPI pe tehnologii noi ca Omnipath şi EDR
Lenovo şi LRZ – programarea consumului conştient de energie, data centere eficiente energetic şi optimizarea proceselor de lucru
Lenovo şi STFC Hartree Centre – generaţia viitoare de arhitecturi şi software pentru supercomputing, ce combină cele mai bune practici cu inovaţia pentru a oferi soluţii eficiente energectiv
Lenovo şi Mellanox – scalare MPI Scaling pe tehnologie EDR

Citate:
„Compania Intel este încântată de colaborarea cu Lenovo în cadrul noului centru de inovaţii HPC”, spune Rajeeb Hazra, vicepreşedinte pentru Data Center Group şi director general Technical Computing Group Intel. „Pe lângă accesul facil pentru utilizatori la unele dintre cele mai noi tehnologii Intel, precum viitorul procesor Intel® Xeon Phi™ şi Intel® Omni-Path, centrul va reprezenta un site cheie în optimizarea soluţiilor MPI şi în modernizarea codurilor pentru dezvoltarea de aplicaţii paralele. Suntem nerăbdători să vedem inovaţiile importante pe care acest Centru le va sprijini.”
„ScaleMP se alătură cu mândrie noului centru global HPC inaugurat de Lenovo la Stuttgard, în Germania, concentrându-se pe soluţii pentru HPC şi administrarea bazelor de date foarte mari (VLDB). Folosind produsele Scale MP vSMP, Lenovo permite cercetătorilor şi inginerilor să rezolve probleme reducând complexitatea proceselor implicate. Totodată permite companiilor să integreze în memoria RAM volume mari de baze de date pentru performanţe fără precedent şi o eficienţă ridicată a costurilor.” Spune Shai Fultheim, fondator şi CEO al ScaleMP. “Încercăm permanent să îndepărtăm graniţele şi constrângerile impuse de arhitecturile de servere existente prin soluţii software scalabile.”

„Centrul HPC Lenovo va oferi dezvoltatorilor şi utilizatorilor acces la soluţiile de interconectare Mellanox EDR 100G InfiniBand pentru optimizarea aplicaţiilor”, spune Gilad Shainer, vicepreşedinte de marketing
Mellanox Technologies. „Performanţa capabilităţilor de interconectare este foarte importantă pentru aplicaţiile care folosesc resurse multiple, având nevoie de o latenţă foate scăzută şi de o rată ridicată de transmitere a mesajelor pentru a oferi rezultate rapide. ”

Un astfel de proiect, care utilizează infrastructura Centrului de Inovaţie, se derulează în acest moment în Marea Britanie, unde specialiştii în tehnologie de la Lenovo colaborează cu oamenii de ştiinţă de la STFC DiRAC Facility pentru a elabora noi metode de gestionare a aplicaţiilor care utilizează resurse foarte mari de memorie. Dr Jeremy Yates, Director pentru DiRAC Facility spune: „Unul dintre factorii de succes al Centrului de Inovaţie va fi măsurat prin modul în care ajută la promovarea regională a proprietăţii intelectuale şi suntem încurajaţi de focusul pe colaborările satelit.”Lenovo_HPC_1Lenovo_HPC_4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *